Βόλος: Ο Κ. Καρτάλης μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για κλιματική αλλαγή

Ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη μέλος της ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής ανώτερων εμπειρογνωμόνων (senior scientific experts) της Ευρωπαικής Ενωσης για την Κλιματική Αλλαγή (European Scientific Advisrory Board for Climate Change).

Ο Κ. Καρτάλης είναι ο μόνος Ελληνας που συμμετέχει στην 15μελή Επιτροπή.
Η Επιτροπή συστήθηκε σε συνέχεια της ψήφισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου. Εχει ως αρμοδιότητες την παροχή ανεξάρτητης επιστημονικής γνώμης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εν γένει όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σχετικά με τα μέτρα, τους κλιματικούς στόχους και τη συνοχή αυτών των στόχων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ε.Ε., στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων.

Τα μέλη της Επιτροπής συμμετέχουν με την επιστημονική τους ιδιότητα και για θητεία τεσσάρων ετών, ενώ προβλέπεται να συνεισφέρουν στις εργασίες της Επιτροπής ανεξάρτητα από τα Κράτη Μέλη και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος