Βόλος: Στο ΣτΕ προσφεύγει η “Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων”

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της άδειας κατασκευής του εργοστασίου SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου από τη δημοτική αρχή προσφεύγει η “Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων” σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Επιπλέον έλαβε και μια σειρά αποφάσεις οργανωτικού χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

“Η Επιτροπή κατόπιν της μηνιαίας ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου 2021 και των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων όλων των ενεργών μελών της ανακοινώνει  τα εξής:

  1. Αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της άδειας κατασκευής του εργοστασίου SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου από την δημοτική αρχή. Την υπόθεση έχει αναλάβει εξειδικευμένος δικηγόρος της Αθήνας και οι συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες είναι πολυδάπανες. Για το λόγο αυτό εκτός από τον λογαριασμό ενίσχυσης στην τράπεζα Πειραιώς (6258-149202-870, ΙΒΑΝ: GR06 0171 2580 0062 5814 9202 870) ξεκινήσαμε και διεθνή καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης (crowdfunding). Σας καλούμε να συμβάλλετε οικονομικά είτε με κατάθεση στον λογαριασμό είτε συμμετέχοντας στο crowd funding (που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://gogetfunding.com/volos-citizens-committee.

Κάθε συμβολή σας είναι πολύτιμη για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας.

  1. Ιδρύθηκε ο Σύλλογος “Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον” και προσκαλεί νέα μέλη που μπορούν να απευθυνθούν στο politesmagnisias@gmail.com προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.
  2. Ψηφίστηκε για πρώτη φορά Κανονισμός Λειτουργίας ο οποίος διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής.
  3. Το Συντονιστικό της Επιτροπής ανανεώθηκε πλήρως, πλέον αποτελείται από νέα μέλη με θητεία διάρκειας 6 μηνών, όπως ορίζει ο κανονισμός.
  4. Η Επιτροπή είναι μία από τις ομάδες από τις έως τώρα 11 πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στο “7 for earth”, μια περιβαλλοντική σύμπραξη, που με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει από τις 1/06 εως 07/06 μια σειρά δράσεων με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση και τον διάλογο για περιβαλλοντολογικά ζητήματα που ταλανίζουν πολλές πόλεις της Ελλάδος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετέχουν ομάδες απο  Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα,  Λάρισα, Βόλο κλπ και η λίστα είναι ανοιχτή για νέες συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση στην σελίδα του 7forEarth: facebook.com/7forearth ή στα τηλ. 6934720656 6980417352 ή στα email 7.for.earth@gmail.com και epitropiagonavolou@gmail.com
  5. H μηνιαία ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Απριλίου 2021 θα γίνει Τετάρτη 7 Απριλίου, ώρα 20:00 διαδικτυακά ή αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δια ζώσης στο θεατράκι του Αναύρου με δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης όσων δεν μπορούν να παρευρεθούν. Θα ενημερωθείτε σχετικά από την σελίδα της Επιτροπής στο Facebook: com/epitropiAgonaVolou.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος