Βόλος: Συγκέντρωση συνταξιουχικών σωματείων την Πέμπτη, στην Πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, απηύθυναν σήμερα, εκπρόσωποί τους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Βασικά αιτήματα και διεκδικήσεις, η αύξηση στις συντάξεις, η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και η ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι ζητούν κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, γρήγορη έκδοση συντάξεων, απόδοση των δώρων και των αναδρομικών του 11μηνου, πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη και να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Η κ. Παρασκευή Ευθυμίου, πρόεδρος των Συνταξιούχων του Δημοσίου, κάλεσε τους συνταξιούχους “να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας και να ενισχυθεί το σύστημα δημόσιας υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές”.

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ, κ. Γιώργος Ρούσσας από την πλευρά του, κάλεσε τους συνταξιούχους και τις λαϊκές οικογένειες “να ξεσηκωθούν ενάντια σε αυτό που συμβαίνει με τις αυξήσεις φωτιά στην ενέργεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα είδη”, ενώ ο κ. Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ ΤΣΑ τόνισε ότι “οι αυξήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην ουσία είναι περικοπές γιατί οι ανατιμήσεις “τρώνε” το εισόδημα των συνταξιούχων”.

Τέλος, ο Δημήτρης Μαργαρίτης, αντιπρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμέντων Βόλου κάλεσε όλους στη συγκέντρωση “για επιβίωση, αξιοπρέπεια και υγεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος