Βόλος: Βανάκι για τον «Ιππόκαμπο» ο άμεσος στόχος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Την έμπρακτη βοήθεια σε δομές κοινωνικής  αλληλεγγύης ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική προστασία και να περιοριστούν ανισότητες και αποκλεισμοί, έχουν ως στόχο οι επισκέψεις κλιμακίου στελεχών της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και πολιτευτών της ΝΔ στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο Περιθώριο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημ. Νταόπουλο, επισκέφθηκε  το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” και είχε μια εκτενή συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με κινητικά  προβλήματα.

«Διαχέουμε παντού το μήνυμα ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα απαλλάξουμε τον τόπο από τα δεσμά της μιζέριας. Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., απαιτεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες  ευθύνης για την ένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και τη συστράτευση της κοινωνίας των πολιτών” επισήμανε ο κ. Νταόπουλος.

“Με τη σημερινή μας επίσκεψη εδώ στα γραφεία του «Ιππόκαμπου» με τα μέλη του Σωματείου, διαμορφώνουμε συνθήκες επικοινωνίας και συνεργασίας με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με τους θεσμούς εθελοντικής προσφοράς. Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα”, εξήγησε.

Βόλος: Βανάκι για τον «Ιππόκαμπο» ο άμεσος στόχος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Τα στελέχη της ΝΟΔΕ ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν τα ΑμεΑ, όπως το υψηλό κόστος των φαρμάκων, η επιβάρυνση των αμαξιδίων με φόρο κ.α., κυρίως όμως για τη μεγάλη έλλειψη που υπάρχει σε όχημα μεταφοράς κινητικά αναπήρων. Δεκάδες μέλη του Σωματείου βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό καθώς παραμένουν στο σπίτι τους ελλείψει ενός μικρού βαν που θα μπορούσε να τους μεταφέρει με το αμαξίδιό τους.

Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, μεταφράζεται στην προκειμένη περίπτωση στην απόκτηση ενός βαν, με αναβατόριο για 4-5 αμαξίδια και χώρους συνοδών. Σε συνεργασία με τον «Ιππόκαμπο» συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μια εκδήλωση ή και τηλεμαραθώνιο ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά του οχήματος.

Είμαστε εδώ, τόνισε ο κ. Νταόπουλος,  για να δώσουμε λύσεις αλλά και για να αποτελέσουμε γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας  της Νέας Δημοκρατίας με τους φορείς αυτούς, αλλά και με όλα τα επίπεδα Δημόσιας Διοίκησης  και λήψης των πολιτικών αποφάσεων.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος