Υπόνοιες για “στημένη” διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Ν. Αγχιάλου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο  την εκμίσθωση έναντι 2000 ευρώ, χώρου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο, ικανοποιώντας το αίτημα δύο Πολιτιστικών Συλλόγων.

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν και άλλοι σύλλογοι να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, ενώ μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο πληροφορίες που “συζητώνται ευρέως στη Ν. Αγχίαλο” ότι ο δήμαρχος κ. Θεοδώρου αλλά και η δημοτική αρχή γενικότερα, όταν ρωτήθηκαν γιατί αποκλείστηκαν οι άλλοι σύλλογοι, η απάντηση ήταν «για πολιτικούς λόγους». Ο κ. Θεοδώρου διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιου είδους επικοινωνία με τον οποιονδήποτε, επιμένοντας ότι μόνο δύο σύλλογο εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

«Υπάρχει διχασμός στην Αγχίαλο. Ξαφνικά αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι. Αποκλείσατε σύλλογο 600 μελών. Δεν τους καλέσατε να συμμετάσχουν κ. πρόεδρε. Και καλείτε ένα σύλλογο να συμμετάσχει με τον οποίο είστε στα δικαστήρια με ένα σύλλογο που έχει υπεξαιρέσει ένα ποσό, κλέβοντας στολές», επέμεινε ο κ. Διαμαντένιας

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς της μείζονος μειοψηφίας ρώτησε αν ο δήμος θα έχει έσοδα από τη γιορτή κρασιού πέραν του μισθώματος των 2000 ευρώ και έλαβε αρνητική απάντηση.

Η Νατάσσα Οικονόμου σχολίασε ότι μέχρι πέρυσι η γιορτή κρασιού γινόταν με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων περιοχής. «Πέρυσι στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου, συμμετείχαν έξι σύλλογοι. Τώρα μας είπε ο δήμαρχος ότι έκαναν αίτηση μόνο δύο. Θα ήταν σκόπιμο να κληθούν και οι άλλοι αν ενδιαφέρονται. Πράγματι υπάρχει ένα θέμα με το συγκεκριμένο σύλλογο και μια δικαστική διαμάχη».

Ο κ.  Μιτζικός επισήμανε ότι τίθεται θέμα ευνοιοκρατίας για τους δύο συλλόγους.  «Φαίνεται σαν να τα κάνατε όλα εν κρυπτώ. Όταν γνωρίζετε ότι πάντα υπήρχαν σύλλογοι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση και κάνει το αίτημα μόνο ένας, είναι ευνοιοκρατία. Λέω να αποσύρετε το θέμα και να δώσετε ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι σύλλογοι»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος