Ξεκινά η αποκατάσταση – συντήρηση του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης – συντήρησης του  Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα (13-5-2021) στο γραφείο της, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη με τους αναδόχους εργολάβους.

Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Σε σχετική δήλωσή της, η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινούν από αύριο οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της στέγης και της πρόσοψης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου. Αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό έργο για την περιοχή μας και τον Μητροπολιτικό Ναό και βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Σεβασμιότατο και τη Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι για την τέλεση των εργασιών με μεγάλη προσοχή και σεβασμό προς το ναό, ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί, πέρα από ένα εκκλησιαστικό κτίσμα, ένα ιστορικό μνημείο της πόλης του Βόλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος