Υπογράφεται το έργο μεταφοράς σκπράπ στον προβλήτα 3 του Ο Λ Β

Προχωρούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στο λιμάνι του Βόλου. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου που αφορά στη μεταφορά της διακίνησης του σκράπ από τον προβλήτα 1 στον προβλήτα 3. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.914.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

«Η μεταφορά της διακίνησης του σκράπ σε νέες εγκαταστάσεις στον προβλήτα 3 και τα σύγχρονα συστήματα διαβροχής, συλλογής και επεξεργασίας απόνερων που εγκαθίστανται, οδηγούν σε ποιοτική αναβάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη συνοικία των Παλαιών του Βόλου, αλλά και σε όλο το παραλιακό μέτωπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο
Αφορά στην αναβάθμιση και μεταφορά της υποδομής διακίνησης και επεξεργασίας παλαιοσιδήρου (scrap) σε άλλο τμήμα του λιμένα και ειδικότερα στον Προβλήτα Νο 3. Οι εργασίες προβλέπονται σε έκταση επιφάνειας περίπου 19.500 τετραγωνικών μέτρων στο ανατολικό τμήμα του προβλήτα Νο 3 του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Ο παραπάνω χώρος θα διαμορφωθεί για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων διακίνησης χύδην παλαιοσιδήρου (scrap) που σήμερα εκτελείται στον ανατολικό Προβλήτα Νο 1.Υπογράφεται το έργο μεταφοράς σκπράπ στον προβλήτα 3 του Ο Λ Β

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η αναβάθμιση του λιμένα του Βόλου λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία του μέσω:
α. της επέκτασης και ποιότητας των δαπέδων κατασκευής
β. του σύγχρονου συστήματος διαβροχής του scrap και
γ. του συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των απόνερων της διαβροχής του.
Ωφελούμενος πληθυσμός είναι οι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση του scrap, ο πληθυσμός της πόλης του Βόλου και κατ’ επέκταση των παράκτιων περιοχών ολόκληρου του Παγασητικού Κόλπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος