Ζαγορά: Πρωτοβουλία για έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων

Πρόγραμμα περισυλλογής και ελέγχου αναπαραγωγής αδέσποτων ζώων πρόκειται να εφαρμόσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ ήδη άρχισε να τηρείται μητρώο δεσποζόμενων ζώων στο Δήμο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η Αντιδήμαρχος, Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του θέματος των αδεσπότων και αποφασίστηκε στο άμεσο μέλλον να γίνει περισυλλογή, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, τσιπάρισμα και στείρωση αυτών των ζώων, προκειμένου να ελεγχθεί με αποτελεσματικό τρόπο ο αριθμός τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το κονδύλι που πιστώθηκε για το συγκεκριμένο έργο ως το τέλος του χρόνου είναι 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδούλου, πρόκειται για 55 – 60 ζώα, τα οποία συγκεντρώνονται κυρίως στις περιοχές του Χορευτού, του Αη- Γιάννη και της Τσαγκαράδας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στην προσπάθεια αυτή είναι καθοριστική η συμβολή του κτηνιάτρου της Ζαγοράς και της κτηνιάτρου της Αργαλαστής, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, ενώ πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια εθελοντών,  που θα φιλοξενήσουν στα σπίτια τους όσα ζώα στηρωθούν, για όσο χρειαστεί.

Παράλληλα, όπως είπε η κα Χριστοδούλου, θα δημιουργηθεί από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου σελίδα στο facebook,  τόσο για την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και για την προώθηση της υιοθεσίας των ζώων αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος