Α. Μιχαηλίδης: Κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το κτίριο των ΓΑΚ στην Σάμο

Ερώτηση σχετικά με το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) στη Σάμο κατέθεσε προς την Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Την ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, όπως είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταθέσει ερώτηση για τις ανάγκες συντήρησης του κτιρίου και το 2020, τρεις μόλις μέρες πριν τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί.

Η Υπουργός, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε στην ερώτηση αυτή, παρά το ότι οι φθορές του κτιρίου επιδεινώθηκαν λόγω του σεισμού. Με τη νεότερη ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν τους κινδύνους που συνεπάγονται για το πολύτιμο αρχειακό υλικό των ΓΑΚ Σάμου τα προβλήματα του διατηρητέου κτιρίου που τα στεγάζει, ενώ ρωτούν γιατί καθυστερεί από την Υπουργό η έγκριση της μελέτης που περιγράφει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος