Αιχμές Ν. Παναγιωτόπουλου σε στελέχη των Ε.Δ. για διαρροές – Αφορμή αναφορά του Γ. Μπουρνού (video)

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινούν απόρρητες πληροφορίες για την αμυντική διάταξη της χώρας έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας για τις τρέχουσες εξελίξεις και για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία. Αφορμή στάθηκε σχετική αναφορά του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού.

Δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται προς πάσα κατεύθυνση τέτοια στοιχεία, είπε ο υπουργός.

Εάν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από μένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα, είπε και πρόσθεσε ότι θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να δουν τι θα κάνουνε με αυτό το ελβετικό τυρί, που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες σε κάθε επίπεδο, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε, στην αναφορά του κ. Μπουρνού τόνισε ότι μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο, ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί, και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς.

Αντί να απαντήσει, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιδόθηκε σε υπεκφυγές ότι η συζήτηση είναι δημόσια (όπως ο ίδιος μεθόδευσε), αρνήθηκε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και – επικαλούμενος την τοποθέτησή μου – εξαπέλυσε απαράδεκτες συκοφαντίες στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διαρρέουν πληροφορίες προς βουλευτές και μάλιστα προς τον Ριζοσπάστη» τόνισε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Σε ό,τι μας αφορά, πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς, θα επαγρυπνούμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας και ιδιαίτερα των νησιών μας σε μια περίοδο κατακόρυφης έντασης του αναθεωρητισμού και των προκλήσεων του καθεστώτος Ερντογάν και θα επιμένουμε αταλάντευτα και με υψηλή συναίσθηση της ευθύνης σε διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος