Χιακή Οπερέτα “Για σε το Ρόδο, Ρόδο μου” από τη Chios Lyrica

Την πρώτη Χιακή Οπερέτα με τίτλο «Για σε το Ρόδο, Ρόδο μου» δημιούργησε η Chios Lyrika. Φιλοδοξώντας να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της Χορωδιακής ιστορίας στο νησί, είναι βασισμένη σε πρωτότυπο λογοτεχνικό κείμενο. Κείμενο που ανατέθηκε να το συγγράψει ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης και ενώνει τη λογοτεχνία με υποκριτική, χορό και μουσική.

Έτσι, την Τρίτη 13 Ιουλίου στις  9.00 μ.μ., τα χορωδιακά σύνολα της Χίος Λύρικα (Παιδική και Ενηλίκων), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου, Αγγέλας Τσιμπιρλού, θα παρουσιάσουν το έργο στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Καστρομηνά.
Η Χίος Λύρικα με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, συνεργάζεται με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πατρών «Ευήκοον Μέλος». Μάλιστα 12 μέλη της θα βρίσκονται στη Χίο. Επίσης με το φωνητικό σύνολο «Αθηναϊκό Οκτέτο» και την αμερικανίδα χορογράφο Christy Walsh.

Η ιστορία του Λιμπρέτο

Η ηθοποιός Μαρία Ρεβελάκη, με τη συνδρομή του μουσικού Μιχάλη Πιλαβά, αναλαμβάνει να μεταφέρει το κοινό και να παρουσιάσει λεπτομέρειες της καθημερινής κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής στη Χίο 100 καλοκαίρια πριν. Με φόντο μια ιστορία ερωτική που διαδραματίζεται στο νησί ένα Σαββατοκύριακο του Ιουνίου του 1921.

Χιακή Οπερέτα “Για σε το Ρόδο, Ρόδο μου” από τη Chios LyricaΚαι μπορεί οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας να είναι πρόσωπα επινοημένα. Όλα όμως τα υπόλοιπα στοιχεία, ονόματα ανθρώπων, καλλιτεχνικά στέκια και δρώμενα, επιχειρήσεις κ.α. που παρουσιάζονται είναι ιστορικά ακριβή στοιχεία. Τα αλίευσε ο Γιάννης Μακριδάκης από την αποδελτίωση των τοπικών εφημερίδων της εποχής. Μάλιστα ο δημιουργός του Λιμπρέτο, Γιάννης Μακριδάκης, σημείωσε ότι η εποχή παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με σήμερα. Αφού η ιστορία διαδραματίζεται μόλις δύο χρόνια μετά την ισπανική γρίπη.

Η αισθηματική οπερέτα «Για σε το ρόδο, ρόδο μου..» είναι βασισμένη σε ελληνικές μελωδίες του Μεσοπολέμου και τραγούδια των Σουγιούλ, Γιαννίδη και γνωστές αγαπημένες καντάδες.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση πρέπει να προχωρήσουν στην κράτηση θέσεως. Συγκεκριμένα στο link: https://gnsmarketing.co.uk/chioslyrika, ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος χωρητικότητας στο Θέατρο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος