Χίος: Αναχώρησε για Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Σάμος” με 5ωρη καθυστέρηση λόγω της πρόσκρουσης

Απέπλευσε μετά τις 2.30 σήμερα το πρωί (10/11) από το λιμάνι της Χίου για Ψαρά και με τελικό προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Σάμος”.
Ο εξονυχιστικός έλεγχος με δύτη στην πρύμνη του πλοίου, έδωσε το “πράσινο φως” ότι μπορεί να ταξιδέψει, μετά την πρόσκρουση στην προβλήτα του λιμανιού της Χίου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.

Χίος: Αναχώρησε για Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Σάμος” με 5ωρη καθυστέρηση λόγω της πρόσκρουσης
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και το πλοίο έκανε δοκιμή στις προπέλες του, μετακινούμενο λίγα μέτρα από το σημείο όπου αρχικά είχε δέσει, μετά την πρόσκρουσή του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ”Ν. ΣΑΜΟΣ” απέπλευσε για το λιμάνι του Πειραιά. Με ενδιάμεσο λιμένα νήσου Ψαρών μετά επιβατών και οχημάτων.

Το πλοίο ερχόταν από τη Μυτιλήνη με 299 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Επίσης μετέφερε 72 φορτηγά, 46 ΙΧ και 18 δίκυκλα.
Χίος: Αναχώρησε για Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Σάμος” με 5ωρη καθυστέρηση λόγω της πρόσκρουσης
Περί τη 1 το πρωί ξεκίνησε η επιβίβαση των 300 περίπου επιβατών που περίμεναν για να ταξιδέψουν από Χίο. Παράλληλα έγινε η φόρτωση των φορτηγών και οχημάτων που περίμεναν για να ταξιδέψουν.

Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Χίου βρέθηκαν ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκος Ζωάνος, και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου, Λευτέρης Παπαλάνης. Όπως μας είπαν σήμερα το πρωί θα εξεταστεί η κατάσταση της συγκεκριμένης προβλήτας -η οποία, να σημειωθεί, αυτή την περίοδο είναι η μόνη όπου δένουν τα πλοία της γραμμής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος