Χίος: Αναβολή της δίκης των κατοίκων για επεισόδια με τα ΜΑΤ

Για τις 3 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους αναβλήθηκε η δίκη των 37 κατηγορουμένων για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου 2020 σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν άντρες των ΜΑΤ αλλά και στην περιοχή του Αίπους.Μετά από ένα “θερμό” διήμερο επεισοδίων με δυνάμεις των ΜΑΤ και των κατοίκων που αντιδρούσαν στον τότε σχεδιασμό, είχε πραγματοποιηθεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου με αίτημα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να σταματήσει ο τότε σχεδιασμός της Κυβέρνησης, για κατασκευή δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή του Αίπους.
Παράλληλα έγινε συγκέντρωση και έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που δέχτηκαν επίθεση από κατοίκους.
Χίος: Αναβολή της δίκης των κατοίκων για επεισόδια με τα ΜΑΤ
Σήμερα το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Χίου βρέθηκαν δεκάδες πολίτες αλλά και αιρετοί, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, που συμπαραστέκονται στους κατηγορούμενους πολίτες.

Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Χίος: Αναβολή της δίκης των κατοίκων για επεισόδια με τα ΜΑΤΕν τω μεταξύ χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, αποφάσισε ομόφωνα να υπάρχει παρουσία δημοτικού υπαλλήλου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στην περιοχή του Θόλους. Θα ενημερώνει κάθε έναν που μπορεί να εισέρχεται στην επίμαχη περιοχή για την κατασκευή Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών, ότι βρίσκεται σε δημοτική περιουσία.
Στην περιοχή δηλαδή όπου σχεδιάζει τη Νέα Δομή Προσφύγων- Μεταναστών το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά που η υπόθεση έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια σχετικά με το αν είναι δημόσια ή δημοτική η έκταση.
Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και την υποβολή μήνυσης για την πρόσφατη παρουσία υπαλλήλων της εταιρείας με πρόσχημα τοπογραφικές μετρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος