Χίος: Ανησυχία από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού – Ουρές για rapid test

Συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων Covid-19 στη Χίο. Χθες, Πέμπτη, επίσημα από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν ακόμα 6 νέα κρούσματα, ενώ αργά χθες βράδυ σύμφωνα με δηλώσεις του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Παντελή Βρουλή, εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα στον στρατό -και λόγω παιδιών και σε σχολεία.

Μάλιστα, μετά το κρούσμα σε μαθητή του Μουσικού Γυμνασίου, οι γονείς σήμερα δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο μόνο το τμήμα στο οποίο φοιτά ο μαθητής θα έπρεπε να παραμείνει κλειστό. Αυτό συνέβη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, όπου βρέθηκε θετικό αδελφάκι του μαθητή του μουσικού Σχολείου -και τα δύο παιδιά στρατιωτικών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Χίος: Ανησυχία από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού – Ουρές για rapid test
Από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές στα σημεία όπου γίνονται rapid test, και συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία της Χίου, πλατεία Βουνακίου, στο Νοσοκομείο Χίου (εκεί θα κάνουν τεστ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου) αλλά και στο ΚΥ Χίου.

Επίσης, τεστ ανίχνευσης της Covid-19 έχει προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στο πλαίσιο δράσης με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Εν τω μεταξύ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του για σούπερ μάρκετ πολυεθνικής αλυσίδας ότι “βράζει από κορονοϊό», και ζητά να κλείσει το κατάστημα, να απολυμανθεί και να γίνουν επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (τα οποία θα τα καλύψει η επιχείρηση) για να ελεγχθεί και να μην υπάρξει διασπορά του ιού.
covid_19_voreio_Aigaio_statistika_26Feb21

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος