Χίος: Εκλογές στο Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στο Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα στο χώρο του Επιμελητηρίου Χίου, για την εκλογή νέου Δ.Σ. και για εκπροσώπους στην Ομοσπονδία.
Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν εκλογές, με τη συμμετοχή 126 μελών του Σωματείου, αλλά ακυρώθηκαν αφού υπήρξαν ενστάσεις σχετικά με την έγκυρη συμμετοχή στις εκλογές τόσο υποψηφίων όσο και μελών που ψήφισαν.

Η Εφορευτική Επιτροπή που συστάθηκε για να φέρει εις πέρας την εκλογική διαδικασία, ενημέρωσε μάλιστα με σειρά ερωτααπαντήσεων για τα πως και τα γιατί -μιας κομβικής για τον κλάδο- εκλογικής διαδικασίας.

  • Γιατί είναι σημαντικές οι εκλογές του κλάδου την Τετάρτη 14 Απριλίου;
    Γιατί ο κλάδος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κυριαρχεί σήμερα στην οικονομική δραστηριότητα του νομού μας, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και κινεί τους τροχούς ενός πολύ μεγάλου κύκλου εργασιών, της τροφοδοτικής αλυσίδας.
    Μπορεί, δε, με τις κατάλληλες συνέργειες, να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάδειξης της τοπικής μας πρωτογενούς παραγωγής.
    Γιατί η συλλογική δράση αντιμετωπίζει πολύ πιο αποτελεσματικά τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του κλάδου.
  • Πόσο αξιόπιστη θα είναι η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία;
    Έπειτα από τα τυπικά και ουσιαστικά λάθη της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας που έστειλαν στις κάλπες 126 συναδέλφους χωρίς να προκύψει νόμιμη επανεκλογή διοίκησης, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή, η οποία ανέλαβε να οδηγήσει το Σωματείο σε εκλογές με τήρηση των καταστατικών του προβλέψεων και  έλεγχο όσων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί και στο Σωματείο θα προκύψει νέα διοίκηση, επιφορτισμένη από τους συναδέλφους να αντιμετωπίσει τον όγκο των προβλημάτων που τον απειλούν.
  • Ποιοι έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες;
    Καθώς το Μητρώο Μελών του Σωματείου έχει να επικαιροποιηθεί εδώ και χρόνια και καταστατική πρόβλεψη είναι δικαίωμα ψήφου να έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, η Εφορευτική Επιτροπή και προκειμένου κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας να υπάρχει φερέγγυος εκλογικός κατάλογος, δικαίωμα ψήφου να έχουν:
    α) όσοι ψήφισαν στην προηγούμενη άκυρη εκλογική αναμέτρηση και έχουν καταβάλει τη συνδρομή έτους 2020 και εφόσον από τον έλεγχο που θα διενεργηθεί προκύπτει ότι διαθέτουν την ιδιότητα του ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    β) όσα εγγεγραμμένα μέλη στο Σωματείο δεν προσήλθαν στην προηγούμενη άκυρη εκλογική διαδικασία αλλά μεριμνήσουν να εξοφληθεί η συνδρομή 2021, μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου.
  • Γιατί η συμμετοχή αποτελεί εγγύηση για μια νέα εκκίνηση στον κλάδο;
    Γιατί θα ενδυναμώσει το ρόλο της νεοκλεγμένης διοίκησης. Θα την περιβάλλει με πρόσθετο κύρος στις παρεμβάσεις της και θα την ωθήσει να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες που ατόνησαν τα προηγούμενα χρόνια.
    Τη διεύρυνση του Μητρώου Μελών, την ενδυνάμωση της εσωτερικής μας ενημέρωσης, μια ολοκληρωμένη πολιτική διεκδικήσεων υπέρ του κλάδου.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος