Χίος: Μετέφερε 26 πρόσφυγες σε φορτηγό με προορισμό τον Πειραιά

Στον εντοπισμό  είκοσι έξι (26) προσφύγων και τη σύλληψη του  43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, οι 26 πρόσφυγες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 20/8, στο χώρο του φορτίου ενός φορτηγού οχήματος, το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με προορισμό το λιμένα Πειραιά, παραβιάζοντας την απαγόρευση απομάκρυνσής τους από το νησί της Χίου.

Από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου, μεταφέρθηκαν στο λιμενικό κατάστημα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση και αφού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες που είχαν περιέλθει στη Λιμενική Αρχή Χίου το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με παράνομη διακίνηση μεταναστών, αναγνωρίστηκε από τους πρόσφυγες, ένας  43χρονος αλλοδαπός ως το άτομο που τους μετέφερε στο φορτηγό και τους βοήθησε να κρυφτούν σε αυτό.
Ο 43χρονος, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο,  εντοπίστηκε και συνελήφθη με τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά από τα στελέχη της εκεί Λιμενικής Αρχής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 4.250 €.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος