Χίος: Νέα συγκέντρωση με θέμα το προσφυγικό

«Να είμαστε όλοι εκεί, επώνυμα μαζί μπορούμε», έχει ως σύνθημα η αφίσα της «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» που καλεί σε συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία Βουνακίου με θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό, αλλά χωρίς μέχρι και την τελευταία ημέρα να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα μέλη που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη Επιτροπή αλλά και το ποιοι θα είναι οι ομιλητές.

Χίος: Νέα συγκέντρωση με θέμα το προσφυγικόΣτη σχετική αφίσα αναφέρονται ακόμα 7 «Επιτροπές Αγώνα» που συμμετέχουν όπως επίσης και δύο πολιτιστικοί σύλλογοι.

Με νωπές τις μνήμες από τη συγκέντρωση και πορεία της 14ης Σεπτεμβρίου που με αντίστοιχα αιτήματα οδηγήθηκε σε «καπέλωμα» από ακροδεξιές απόψεις και επεισόδια όπου επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων, το στοίχημα της σημερινής συγκέντρωσης είναι κατά πόσο θα κινηθεί σε δημοκρατικά πλαίσια και θα παραμείνει ειρηνική.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το ξενοδοχείο Χανδρής, στην αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή από εκεί που είναι το Κέντρο προσφύγων & μεταναστών στη Σούδα στην πόλη της Χίου.
Στήριξη στη σημερινή συγκέντρωση έδωσαν με τις τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Πολύδωρος Λαμπρινούδης όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Αντίθετα από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας καταγγέλλεται η ανωνυμία που διατηρείται στο κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα», ενώ με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου δηλώνει την αντίθεσή του σε αυτήν.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος