Χίος: “Όχι” στο Προαναχωρησιακό από κοινότητα Βροντάδου

Κατά της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου προσφύγων σε οποιαδήποτε περιοχή της Χίου, και ειδικά κατά της προσωρινής επαναλειτουργίας του Κέντρου στην περιοχή Μυρσινίδι του Βροντάδου τάχθηκε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βροντάδου.
Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του Βροντάδου, αλλά και των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης.
Οι δύο αντιδήμαρχοι, Στρατής Γδύσης και Ματθαίος Φαφαλιός, διαχώρισαν στην ουσία τη θέση τους από αυτή του Δημάρχου Χίου και της απόφασης της σύσκεψης των φορέων, ακόμα και από την απόφαση που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο (με την εξουσιοδότηση στην αστυνομία για την επιλογή του χώρου για το προαναχωρησαικό).
Κύρια επωδός των τοποθετήσεων και από το ακροατήριο η μη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για το χειρισμό του προσφυγικού.
Τη θέση του για μη δημιουργία προαναχωρησακού κέντρου στο νησί, πλην του χώρου του Κέντρου Υποδοχής στη ΒΙΑΛ, τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Νύκτας.
Κατά της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου και ο επικεφαλής της ΛΑΣ- δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος· που με πρότασή του εισήχθη στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και η καταδίκη ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά.
Επίσης το Τοπικό Συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του στο Μητροπολίτη Χίου και στη Μονή που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αρνηθεί την επαναλειτουργία του Κέντρου στο Μυρσινίδι.
Πιθανόν σήμερα αποφασίζει εν τω μεταξύ το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Μυρσινίδιου που αποτελείται από 2 ιερείς της Μητρόπολης και τον έναν και μοναδικό καλόγερο που έχει η Μονή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος