Δ. Παρασκευής: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας (ηχητικό)

Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο αν. καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, για την πορεία της πανδημίας αναφέροντας ότι θα έχει συνεχεία ως ενδημική το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με τον αυξημένο αριθμό των θανάτων ανέφερε ότι ο αριθμός είναι μικρότερος σε σχέση με τον πολύ υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Σχετικά με την αλλαγή της κατάστασης και την επαναφορά στην κανονικότητα, δήλωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 60 ετών, ενώ μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 90%, με το 10% ωστόσο να αφορά σε άτομα που βρίσκονται στη λίστα υψηλού κινδύνου.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Σάμο, αλλά και σε άλλες περιοχές, είπε ότι δεν συνδέονται μόνο με την σχολική κοινότητα, αλλά γενικότερα αφορούν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ωστόσο η αύξηση δεν ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς δεν συνδέεται με αυξημένες νοσηλείες η θανάτους.

Σε σχετικό ερώτημα αν ανησυχούν οι επιστήμονες για νέα πιο επικίνδυνη μετάλλαξη, ο κ. Παρασκευής τόνισε, ότι όσο οι πολίτες εμπιστεύονται τα εμβόλια και αυξάνεται το τείχος ανοσίας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επιδείνωση της κατάστασης.

Τέλος ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είπε ότι δεν προτίθεται επιτροπή να εισηγηθεί πιο σκληρά μέτρα, όταν υπάρχει υψηλός πλέον αριθμός εμβολιασμένων, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης κόπωσης που υπάρχει στην κοινωνία από την μακρά διάρκεια που προηγήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος