Δήμος Χίου: Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία – Κριτική από ΕΛΜΕ και Σύλλογο Δασκάλων

Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο Δήμαρχος Χίου.
Όπως τόνισε και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης η απόφαση ελήφθη «με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή ατυχημάτων».

Αυτό δεν ισχύει πάντως τόσο στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων όπως και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, που θα παραμείνουν σε λειτουργία για όποιον γονέα επιθυμεί να πάει το παιδί του.

Αντιδράσεις από ΕΛΜΕ Χίου και Σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών

Αναίτιο χαρακτηρίζει την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων η ΕΛΜΕ Χίου, αφού όπως αναφέρει «απομακρύνει τους μαθητές ξανά από τις σχολικές αίθουσες και οδηγώντας τους στην πολυδιαφημισμένη φούσκα της τηλεκπαίδευσης».

«Ενώ το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, αναρωτιόμαστε γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση; Για να φανούν κάποιοι αρεστοί στην κοινωνία κρύβοντας τις ευθύνες τους; Μήπως αντί να κλείσουν τα σχολεία θα έπρεπε να έχει υπάρξει μέριμνα για να έχουν τα σχολεία επαρκείς ποσότητες πετρελαίου και να έχει δοθεί η σύσταση να ανοίξουν τα καλοριφέρ μέσα στο Σαββατοκύριακο κάποιες ώρες;», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι «σε όλα τα σχολεία υπάρχει πετρέλαιο» όπως και όλα τα απαραίτητα υλικά για την προστασία των μαθητών από την πανδημία.

Άλλη άποψη έχει πάντως ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα καλοριφέρ ανοίγουν με το σταγονόμετρο», ενώ ασκεί έντονη κριτική στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για «μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, αφού κανένα άλλο μέτρο δεν έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας», με αποτέλεσμα με την πρώτη κακοκαιρία να οδηγούνται σε κλείσιμο τα σχολεία. Παράλληλα ασκείται κριτική και στο σύστημα τηλεκπαίδευσης όπου “καλούνται εκπαιδευτικοί να οργανώσουν με δικά τους μέσα την εκπαίδευση από το σπίτι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος