Ένδικα μέσα από το Δήμο Χίου κατά της χωροθέτησης νέας Δομής στο Θόλος

Αμφισβητεί ευθέως ο Δήμος Χίου τη χωροθέτηση της νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σε απευθείας σύναψη σύμβασης μίσθωσης γεωτεμαχίου, συνολικού εμβαδού 212,7 στρεμμάτων στη θέση Παχύ της Κοινότητας Συκιάδας από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου».

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών», Κώστας Τριαντάφυλλος, παρουσιάζοντας στοιχεία ότι πρόκειται για δημοτική έκταση. Συγκεκριμένα το γεωτεμάχιο στη θέση «Άκρα Παχύ», ανήκει στην παλιά σχολική περιουσία των «Ορθοδόξων Δημοσίων Σχολείων» όπως αναγνωρίζεται από το 1927 και το 1990 με απόφαση του τότε Νομάρχη Χίου.

Ένδικα μέσα από το Δήμο Χίου κατά της χωροθέτησης νέας Δομής στο Θόλος
ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου

Επίσης από το 2020 τα ακίνητα αυτά έχουν κτηματογραφηθεί από την Κοινότητα Συκιάδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Ενώ στο Ε9 του Δήμου το 2021 περιλαμβάνεται το ευρύτερο ακίνητο. Δεν υπάρχει δε χαρακτηρισμός σαν δασική έκταση, οπότε δεν μπορεί να αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Η πρώτη εξέταση από πλευράς Δήμου, επιβεβαίωσε σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών, Γιώργο Μπελέγρη, ότι η επίμαχη έκταση είναι δημοτική.

Έτσι τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η άσκηση κάθε πρόσφορου ενδίκου βοηθήματος και μέσου ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών και πολιτικών δικαστηρίων κατά της χωροθέτησης της αδειοδότησης. Αλλά και κάθε άλλης διοικητικής πράξης σχετικά με την υπερδομή από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Επίσης να γίνει άμεση αποστολή σχετικού εξωδίκου προς κάθε αρμόδια υπηρεσία. Παράλληλα να υπάρξει σχετική δήλωση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου δόθηκε παράταση 7 ημερών για τη συγκρότηση του σχετικού φακέλου. Από την πλευρά του ο εισηγητής κ. Τριαντάφυλλος πρόσθεσε και έγινε αποδεκτό, να δράσει άμεσα ο Δήμος αν υπάρξουν από οιονδήποτε εργασίες στην περιοχή προ του 7ημέρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος