Ενωση Γονέων Χίου: Αίτημα για προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών

«Επιτακτική» χαρακτηρίζει την ανάγκη πρόσληψης Σχολικών Νοσηλευτών, τουλάχιστον για τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου.
Το Δ. Σ. της Ένωσης, συνεδρίασε με αφορμή το αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου σχετικά με την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή από Σχολικές Μονάδες του νησιού μας.

«Είναι ένα μείζον θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς του Δήμου Χίου και για το οποίο η πολιτεία αλλά και οι φορείς που εμπλέκονται σχετικά, θα πρέπει να επιλύσουν», τονίζει η Ένωση Γονέων που προώθησε το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα 15 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπογράφουν το σχετικό αίτημα, σημειώνοντας ότι “η πρόσληψη των θεσμοθετημένων Σχολικών Νοσηλευτών πέρα από την αναγκαιότητα του ρόλου τους για
την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου”, χρειάζεται και για άλλους λόγους.

Σε αυτούς αναφέρουν το ότι είναι δύσκολη η άμεση πρόσβαση από πιο απομακρυσμένα σχολεία  στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας λόγω των γεωμορφολογικών συνθηκών. Το ότι οι υγειονομικές ανάγκες για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στα σχολεία έχουν γιγαντωθεί εξαιτίας της πανδημίας, όπως και το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους Σχολικούς Νοσηλευτές.

Αύριο Τετάρτη, στις 6.00 μ.μ. η Ενωση Γονέων Χίου πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος