Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Τι απαντά για τις αλλαγές στο καταστατικό

Για ενορχηστρωμένη και σκοπούμενη διαστρέβλωση των πραγμάτων, κάνει λόγο το Δ.Σ. της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην προσπάθεια, που, όπως αναφέρει, κάνει για να εναρμονίσει τα Καταστατικά των Α’ βάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών (Α.Σ.) με τον Νόμο 4673/2020.

Κάνει λόγο για «οργανωμένα, άτομα, που κινούνται στις παρυφές Συνεταιρισμών (σ.σ. υπάρχουν 20 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί μαστιχοπαραγωγών στα 24 μαστιχοχώρια) και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα σύγχυσης, παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας τους μαστιχοπαραγωγούς για το γεγονός, ότι δήθεν με τα Καταστατικά η Ένωση επιχειρεί, την εγγραφή επενδυτών στα μητρώα μελών, πράγμα βεβαίως μη αληθές», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.
Ενώ κατηγορεί τόσο το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για κομματικό κάλεσμα, που έκανε στο χωριό Νένητα το περασμένο Σάββατο, αλλά και το ΚΚΕ που προχώρησε σε σχετική έκδοση δελτίου τύπου.

Τέλος, δίνοντας τα σημεία του καταστατικού, που ζητά να αλλάξουν, επιμένει ότι «η πρόταση τροποποίησης του καταστατικού, που αφορά την εγγραφή μελών, είναι σαφώς ευνοϊκότερη, και θωρακίζει τα συμφέροντα των μαστιχοπαραγωγών».
«Καταλήγοντας είναι απορίας άξιο γιατί γίνεται όλη αυτή η αναστάτωση και τι επιδιώκουν όλοι αυτοί οι οποίοι την δημιουργούν;
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών ένας εκ των βασικών οικονομικών πυλώνων του νησιού με σημαντική διαχρονικά προσφορά στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, θα μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για τα συμφέροντα των μαστιχοπαραγωγών, κόντρα στους καιρούς και στους καιροσκόπους.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα επιτρέψουμε αήθεις, αντιθεσμικές, και αντισυνεταιριστικές πρακτικές, ούτε κομματικά παιχνίδια, και μωροφιλοδοξίες στην πλάτη των παραγωγών και του Οργανισμού», καταλήγει η ομόφωνη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Μ.Χ..

Τι ψήφισαν στον Α.Σ. Νενήτων 
Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Τι απαντά για τις αλλαγές στο καταστατικόΑναφερόμενος στο θέμα ο Βασίλης Μυριαγκός, Μέλος Δ.Σ του Α.Σ Νενήτων και Αντιπρόσωπος στην ΕΜΧ, ενημερώνει ότι στη Γενική Συνέλευση στα Νένητα με ποσοστό 90% αποφασίστηκε:
Να μην προβλέπεται στο καταστατικό η εγγραφή των μελών – επενδυτών και οι αντιπρόσωποι στην ΕΜΧ να εκλέγονται από την Γ.Σ του Α.Σ Νενήτων όπως ακριβώς προβλέπεται και στο καταστατικό της ΕΜΧ που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με τον ν. 4673/2020.

Επισημαίνει επίσης ότι στις γενικές συνελεύσεις δύο θέματα κυρίως απασχολούν και κυριαρχούν στις συζητήσεις και τις αποφάσεις των μαστιχοπαραγωγών:
«Το πρώτο αφορά, αν είναι υποχρεωτικό βάση του νόμου να εγγράφονται στους Α.Σ εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, και νομικά πρόσωπα ως μέλη – επενδυτές με ποσοστό συμμετοχής και δικαίωμα σε ψήφους έως 35%. Επίσης να μπορούν να εκλέγονται στο Δ.Σ και το εποπτικό συμβούλιο του Α.Σ.
Το δεύτερο αφορά πως να γίνεται η διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων από τους Α.Σ για την ανάδειξη της Διοίκησης στην ΕΜΧ, η οποία με την σειρά της θα εκλέξει τον Πρόεδρο.
Η Γ.Σ των αντιπροσώπων ( 61 μέλη ) στην ΕΜΧ ελέγχει και εγκρίνει τα πάντα», τονίζει, γι’ αυτό και είναι πολύ σπουδαίες και καθοριστικές οι διαδικασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος