Κοινή συγκέντρωση σωματείων στη Χίο για την απεργία της 6ης Απριλίου

Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη, 6 Απριλίου, με βασικό αίτημα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την καταπολέμησης της ακρίβειας αλλά και με αντιπολεμικό μήνυμα.
Στη Χίο θα γίνει κοινή συγκέντρωση από Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία στις 11.00 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς, του κεντρικού εμπορικού δρόμου της πόλης της Χίου. Με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση σωματεία και σύλλογοι, καλώντας και στη συγκέντρωση.

«Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση για όλους με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ενώ το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Χίου συνεχίζει:
“Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας λοιπόν είναι να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος, που έχει ως συνέπειες να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και να «σαρώνει» η ακρίβεια.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συνεχίζουν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσοι ακόμη έχουν δουλειές και μισθούς) να πληρώνουν τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων”.

«Στην πιο κρίσιμη για τα μισθολογικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεταπολιτευτική περίοδο, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αναμετριέται με τις ολέθριες συνέπειες μιας αντιεργατικής πολιτικής και με τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία να πέφτει βαριά πάνω στους λαούς της Ευρώπης, δεν δικαιούμαστε να σιγήσουμε», προσθέτει η ΕΛΜΕ Χίου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής», μερικά από τα αιτήματα είναι για «αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο, να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης».

«Δέκα χρόνια τώρα οι μισθοί, όσων ακόμα από εμάς δουλεύουν, πέρασαν από μνημόνια και δεκάδες περικοπές άμεσες και έμμεσες. Οι συντάξεις αναπηρίας με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση έγιναν φιλοδώρημα. Τα επιδόματα για όσους τα παίρνουν, χαρτζιλίκι και κάποιες οικογένειες καλούνται να ζήσουν μόνο με αυτό, τη στιγμή που πρέπει να πληρώνουμε για φάρμακα, θεραπείες αλλά και να ζήσουμε… », αναφέρει μεταξύ άλλων η περιφερειακή ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου καλώντας συλλόγους μέλη της να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που γίνονται στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργίας της 6ης Απριλίου που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, «για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία», σημειώνει.

«Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής, την θρησκεία, το φύλο, το χρώμα του δέρματος δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Έχουμε κοινό συμφέρον να σηκώσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τους πολέμους, που σπέρνουν φτώχεια και προσφυγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου.

Επίσης η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, τα σωματεία συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, δηλώνουν την στήριξη και συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική Απεργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος