Λέσβος – Χ. Τριαντόπουλος: Ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξη της πυρόπληκτης περιοχής – Υπό μερική ύφεση τα μέτωπα (video)

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χρίστος Τριαντόπουλος, στη Βρίσα, στο Σταυρό στα Βατερά όπου μίλησε με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και με το προσωπικό της πυροσβεστικής που επιχειρεί στις αναζωπυρώσεις.

Το μεσημέρι προήδρευσε σε σύσκεψη στη ΓΓ Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη όπου αποφασίτηκαν μέτρα στήριξης στους πληγέντες τα οποία θα εξειδικευθούν από κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων που θα επισκευθούν το νησί τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος του έθεσε μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάκαμψη της περιοχής. ο κ. Βέρρος είχε χθες επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη από τον οποίο ζήτησε να υπάξει και για την Λέσβο ένα πρόγραμμα τουρισμού στα πρώτυπα των Evia Pass και Samos Pass ώστε να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.


Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος «Είμαστε με εντολή πρωθυπουργού στη Λέσβο. Ήρθαμε για μια πρώτη αυτοψία  και εκτός από τα  γενικά μέτρα στήριξης που αφορούν τους πληγέντες,   θα δρομολογήσουμε ένα ειδικό σχήμα για να στηρίξουμε τη περιοχή που επλήγη για δεύτερη φορά μετά τον καταστροφικό  σεισμό το 2017.  Η πολιτεία είναι δω για να στηρίξει την περιοχή που έχει πληγεί».

Όπως είπε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην ΕΡΤ Αιγαίου και την Αναστασία Σπυριδάκη με τον Ταξιάρχη Βέρρο επικοινώνησε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στις πληγείσες περιοχές και την έμπρακτη βοήθεια της πολιτείας με ένα ειδικό σχέδιο που θα δρομολογηθεί,  ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το νησί τον επόμενο μήνα.

Η ηλεκτροδότηση στα Βατερά έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, μετά την παρέμβαση από εναερίτες και τεχνικούς για την αντικατάσταση των 50 στύλων ηλεκτροδότησης που είχαν καεί. Οι κάτοικοι του χωριού θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού εντός της ημέρας θα εκδοθεί και η άρση της εκκένωσης του χωριού.

Για Βρίσα και Σταυρό, η άρση της εκκένωσης θα γίνει αύριο Τετάρτη, αφού το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος