Λέσβος: Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ ο Α. Γιαννάκης – Απαντήσεις για Καλλονή

Και επισήμως πρόεδρος της ΔΕΑΥΑΛ με σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ορίστηκε ο Αντώνης Γιαννάκης.

Αντιπρόεδρος παραμένει ο Γιάννης Αμπουλός ενώ μέλος ορίστηκε η Αθηνά Ιωσιφέλλη. Η αντιπολίτευση διατύπωσε τις ενστάσεις της για ακόμα μια φορά για το γεγονός ότι ο Αντώνης Γιαννάκης δεν είναι αιρετός, ενώ να θυμίσουμε είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση τροποποίηση της συστατικής πράξης της εταιρείας για να παρακαμφθεί αυτό το εμπόδιο.

Στην σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ απάντησε για τα παράπονα των Καλλονιατών για τους φουσκωμένους  λογαριασμούς νερού που εκφράστηκαν σε λαική συνέλευση που προκάλεσε ο «άλλος δρόμος» και συμμετείχε ο «αδέσμευτος συνδυασμό».  Μπορούν να διορθωθούν αδικίες που έγιναν είπε ο κύριος Γιαννάκης τονίζοντας ότι «όποιος πιστεύει ότι πληρώνει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν, μπορούμε να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 1200 σπίτια στην περιοχή της Καλλονής δεν είχαν υδρόμετρα και το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αυτό τον τρόπο κοστολόγησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία , αυτό όμως δε σημαίνει ότι η απόφαση αυτή δε μπορεί να διορθωθεί. Οι κλειστές κατοικίες και τα σπίτια που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση».

345.000 ευρώ έχει δαπανήσει η ΔΕΥΑΛ για την υδροδότηση της περιοχής χωρίς να έχει εισπράξει, αυτή η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει για να μπορεί να λειτουργεί η επιχείρηση τόνισε ο δήμαρχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος