Λέσβος: Με συλλαλητήριο συμμετέχει η Ομοσπονδία αγροτών στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Συλλαλητήριο στο κέντρο του νησιού, στην Καλλονή Λέσβου διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά της ακρίβειας.

«Οι όποιες προσδοκίες για οικονομική ανάσα μετά την αναιμική άνοδο στις τιμές του λαδιού και του γάλακτος, αποδείχτηκαν μάταιες, αφού η ξέφρενη ανοδική πορεία σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και γενικά σ’ όλα τα αγροεφόδια, μας άφησαν χρεωμένους» σημειώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Εγγυημένες τιμές πώλησης των προϊόντων μας που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να ζήσουμε και να συνεχίσουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος.
  • Ξεκάθαρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για κάθε νόσο και αιτία που καταστρέφει την παραγωγή και το κεφάλαιο ( ζωικό – φυτικό ).
  • Άμεση λήψη μέτρων για την ακαρπία του ελαιώνα μας, τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς και αποζημίωση γι΄ αυτά.
  • Εδώ και τώρα πλήρη αποζημίωση για την καταστροφή της παραγωγής και του κεφαλαίου σ΄ όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του Πολυχνίτου απ’ την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού.

«Συνάδελφοι, παρ όλες τις υποσχέσεις για άνοδο των τιμών σε λάδι και γάλα φέτος τίποτα δεν μας εξασφαλίζει, ότι θα έχουμε έστω κάποιο κέρδος. Το έχουμε ξαναζήσει. Γι’ αυτό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου σας καλεί σε Παλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη , στο κέντρο του νησιού, στην Καλλονή. Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι ο μόνος που μπορεί να μας σώσει» καταλήγει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος