Λέσβος: Τοπικό αστυνόμο στα χωριά ζητά ο δήμαρχος

Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου και σε χωριά της Λέσβου ζήτησε με επιστολή του από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μετά από αίτημα του δικτύοπυ κοινοτήτων Λέσβου.

Συγκεκρμένα ο δήμαρχος στην επιστολή του ζητά να εφαρμοστεί ο νέος αυτός θεσμός στις Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας. Ο νέος θεσμός οαρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες ωστόσο η απόφαση για την υλοποίησή του είχε ψηφιστεί πριν από 11 χρόνια. Η εφαρμογή του ξεκίνησε σε 27 περιοχές της χώρας ενώ από τη νησιωτική χώρα  περιλαμβάνεται μόνο η Κως, ωστόσο κατά την παρουσίαση του θεσμού ο  αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε πει ότι το Υπουργείο έχει δεκτεί πολλά αιτήματα και από άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργεί, ο  Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται σε ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που είναι σε εξέλιξη με την αναδιάταξη της Αστυνομίας, και θα λειτουργήσει κυρίως ως βασικός συνδετικός κρίκος του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά με την τοπική κοινωνία.

Όπως τονίζει στην επιστολή που έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Λέσβου στον αρμόδιο Υπουργό: «ο νεοσύστατος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και στο νησί της Λέσβου, σε περιοχές οι οποίες απέχουν αρκετά από τις υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες και μέχρι πρότινος λειτουργούσαν αστυνομικά τμήματα ή σταθμοί. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του νεοσύστατου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στις Κοινότητες Ερεσού, Πέτρας, Ιππείου, Θερμής και Μόριας, οποίος θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και θα συμβάλει καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Με δεδομένο ότι είσθε γνώστης  των ιδιαιτεροτήτων της Λέσβου και με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Λέσβου προτίθεται να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτού του θεσμού και στο νησί μας, παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος μας. »

 Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος