Ο Δήμαρχος Ικαρίας για την λειτουργία του Γηροκομείου και τις προοπτικές του

Στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία» ο δήμος Ικάριας προέβη σε εκδρομή στα Θέρμα, παρέα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Μονάδα φιλοξενεί 14 ηλικιωμένους ενώ η άδεια λειτουργία της ισχύει για μέχρι 15.

Ήδη η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία για την πρόσληψη και άλλων εργαζομένων που θα ανεβάσουν τον αριθμό των τροφίμων και να καλύψουν την ζήτηση. Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι» συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή (χρειάζονται όμως ενίσχυση) όπως και το Νοσοκομείο του νησιού με τις επισκέψεις γιατρού για την παρακολούθηση τους.

Το εκκλησιαστικό γηροκομείο λειτούργησε από το 1997 έως το 2012, χωρίς άδεια λειτουργίας, υπό τον έλεγχο της Ι.Μ. Σάμου ενώ από τον Αύγουστο του 2016 έχει περιέλθει υπό προϋποθέσεις στον Δήμο Ικαρίας σύμφωνα με την από 3/8/2016 προγραμματική σύμβαση. Από το 2021 λειτουργεί ως Δημοτικό Γηροκομείο και μπορούν να εισαχθούν ως τρόφιμοι δημότες του Δήμου Ικαρίας ή εξ’ αγχιστείας συγγενείς αυτών, καθώς και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου επί μια δεκαετία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος