Οι «Θεατροποιοί Χίου» ανεβάζουν Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (βίντεο)

Την παράσταση “ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Σπυράκη, θα παρουσιάσει η Θεατρική ομάδα «Θεατροποιοί Χίου» το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Καρφά.«Το έργο, είναι ένα τραγούδι αγγελικής αγνότητας όπως αναφέρεται για τον άγιο των γραμμάτων μας», σημείωσε ο Σταύρος Σπυράκης. Είναι ένα πασχαλινό διήγημα και επιλέξαμε αυτές τις ημέρες που είναι ακόμα νωπή η χαρά από το Πάσχα που μας πέρασε.
Πριν από την παράσταση θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα για τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη από τη φιλόλογο και μέλος της θεατρικής Ομάδας, Κική Βαγιανού, και στη συνέχεια ένα μικρό αφιέρωμα για τη μικρή Κούλα που αναφέρεται στο κείμενο από την επίσης εκπαιδευτικό, Λιάνα Παπανικολάου.

Ο Γιάννης Τσουμπαριώτης, από τους παλιούς ηθοποιούς, έχοντας ξαναπαίξει έργα του Παπαδιαμάντη με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, ενσαρκώνει τον μπάρμπα- Αλέξανδρο.
«Μου αρέσει η γλώσσα του Παπαδιαμαντή, που είναι παρμένη μέσα από τους ύμνους της εκκλησίας», σημείωσε ο Γ. Τσουμπαριώτης. Επίσης παίζει η Ανθή Κοντοποδιά (τη νεαρά Κούλα), ενώ τη Ρηνούλα, επί σκηνής ενσαρκώνει η Καλλιόπη Τσεσμετζή. Παρούσα η τελευταία στη συνέντευξη τύπου επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επαφή με τις παραδόσεις μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος