Ολύμποι Χίου: “Όχι” σε προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων

Η εμπλοκή του στρατιωτικού αεροδρομίου των Ολύμπων ως μια από τις περιοχές που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου, προκάλεσε την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης στο χωριό Ολύμποι το βράδυ της Πέμπτης, 11 Μαΐου.

Όπως ήταν αναμενόμενο και οι κάτοικοι των Ολύμπων που παραβρέθηκαν στη συνέλευση στάθηκαν αντίθετοι στη δημιουργία Κέντρου στην περιοχή τους και στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ολύμποι Χίου: “Όχι” σε προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων

Με την περιοχή να βρίσκεται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις σκίνου, κοντά στο χωριό, στο Σπήλαιο Ολύμπων, οι Ολυμπούσοι όπως και οι κάτοικοι γειτονικών χωριών ήταν αρνητικοί σε μία τέτοια προοπτική.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα του προέδρου του χωριού Μιχάλη Χαλκιά, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τζιώτης και ο Ανδρέας Βεργίτσης (αντιδήμαρχος Νότιας Χίου).

Διαφοροποίηση Δημάρχου Χίου
Ο Δήμαρχος Χίου τόνισε στην τοποθέτηση όσο και στις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει, την αναγκαιότητα δημιουργίας προαναχωρησιακού χώρου προσφύγων- μεταναστών, που θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση του νησιού φέρνοντας τα παραδείγματα της Κω και Λέσβου.

Ολύμποι Χίου: “Όχι” σε προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων

Ενδιαφέρον είχε επίσης η διαφοροποίησή του από τη λεγόμενη Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα σε ότι αφορά το κείμενο 9 σημείων που το περασμένο φθινόπωρο είχαν καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο και είχαν γίνει αποδεκτά και από τη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο παραμένει στο διηνεκές σε αυτές τις θέσεις αλλά διαμορφώνει θέση ανάλογα με τις εξελίξεις και με δεδομένο ότι αναμένεται η εισήγηση από τη Δημοτική Διαπαραταξιακή επιτροπή για το προσφυγικό.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος