Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ: Προτιμά μηχανισμούς sea track αντί για αμφίβιες καρέκλες

Να τηρηθεί η υπόσχεση από το Δήμο Χίου για τοποθέτηση και άλλων μηχανισμών sea track ζητά ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει θετική μεν την πρόσφατη παρουσίαση τεσσάρων mobil- chair (ενός τύπου αμφίβιας καρέκλας) από τη Δημοτική αρχή Χίου. Αλλά σημειώνει πως «αποτελεί βήμα πίσω σε σχέση με την υπόσχεση για την τοποθέτηση νέων sea track στο νησί».

Και αυτό γιατί ο μηχανισμός sea track κάνει εφικτή την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Σε αντίθεση με τo συγκεκριμένο τύπο καρέκλας που επιβάλλει την παρουσία συνοδού. Αποδέχεται όμως ότι μπορεί να αποτελεί λύση για άτομα με μορφές αναπηρίας που έχουν σχεδόν ολική αδυναμία κίνησης.

Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ: Προτιμά μηχανισμούς sea track αντί για αμφίβιες καρέκλες
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή που παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, τις καρέκλες mobil-chair, σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν σε παραλίες που έχουν ναυαγοσώστη. Θα δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης και σε άλλες παραλίες, πλην αυτής της Δασκαλόπετρας που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί μηχανισμός sea track, και δεν χρειάζεται ειδικές άδειες για να χρησιμοποιηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος