Για τα γαστρονομικά έθιμα της Λέσβου της ημέρες των Χριστουγέννων μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η food blogger Άντζελα Κοντού από το Μεσότοπο της Λέσβου.
Παραδοσιακό σελινάτο με χοιρινό κρέας αλλά και αμνοερίφια γέμιζαν το γιορτινό τραπέζι του νησιού. Τόσο τα φαγητό όσο και τα γλυκά παρασκευάζονταν από τις πρώτες ύλες που η κάθε περιοχή παρήγαγε. Τα γλυκά με βάση το ελαιόλαδο και το αλεύρι, όπως τα φοινίκια και η μπλατζέντα, αλλά και ο μπακλαβάς με γέμιση, ανάλογα με το τι καλλιεργούσε η περιοχή μύγδαλο, καρύδι ή σουσάμι.
Η γαλοπούλα συναντάται ως έθιμο στη Βατούσα όπου η νύφη πήγαινε γεμιστή στην πεθερά.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος