“Taste like Chios”, με νέο σήμα προβολής του τουρισμού γαστρονομίας

Με νέο λογότυπο η Χίος ανοίγεται στον τουρισμό γαστρονομίας. Φέρει το όνομα Taste like Chios και φιλοδοξεί να αποτελέσει σήμα κατατεθέν όλων των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.
Το σχετικό σήμα, που «παίζει» με το γράμμα C της αλφαβήτου και παραπέμποντας στη λέξη «Chios» παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Βορείου Αιγαίου Νίκο Νύκτα.

Ο κ. Νύκτας σημείωσε ότι «το νέο logo είναι φρέσκο και μοντέρνο, συνδυάζει χρώματα και εικόνες από τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τους τρόπους που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο marketing και απευθύνεται και στο νέο καταναλωτή».

Δημιουργήθηκε ένα κεντρικό σήμα, που διαφοροποιείται σε κατηγορίες: εστίαση, προϊόντα μαστιχοκαλλιέργειας, παραδοσικά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα, θαλασσινά προϊόντα.
Μάλιστα αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει ανάλογο logo για τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά.

Εν τω μεταξύ στη μελέτη ανάδειξης της γαστρονομίας του νησιού, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που μπορεί να υποστηριχθεί από τις τοπικές επιχειρήσεις/ παραγωγούς/εστίαση/καταστήματα τροφίμων κ.λ.π το νέο brand name. Σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου και το Επιμελητήριο Χίου.

Ανάδειξη τουρισμού ευεξίας Βόρειας Χίου

“Taste like Chios”, με νέο σήμα προβολής του τουρισμού γαστρονομίας

Επίσης παρουσιάστηκε το video τουριστικής προβολής για τα ιαματικά Λουτρά στα Αγιάσματα (φωτογραφία) και τον τουρισμό ευεξίας στην Βόρεια Χίο. Το video δημιουργήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΚΟΙΝΣΕΠ “Θέρμαι Αγιασμάτων”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νύκτας  δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια προβολής του τουρισμού ευεξίας για την περιοχή της Βόρειας Χίου, που να συνδυάζει όλες τις εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στην περιοχή (λουτρά, περιπατητικές διαδρομές στη φύση, οινοποιεία).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος