Σάμος: Δρομολογείται η δημιουργία δομής επαγγελματικής κατάρτισης στην ξυλοναυπηγική τέχνη

Η δημιουργία Δομής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μαθητείας στην Ξυλοναυπηγική Τέχνη δρομολογείται να γίνει στο εργαστήριο συντήρησης σκαφών του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, στο Ηραίο της Σάμου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σε σχετικό κάλεσμα προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου άμεση ήταν η ανταπόκριση και το θέμα συζητήθηκε σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού Δέσποινας Καΐλα.

Παρόντες ήταν η Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου και οι συνεργάτες της Κος Δρίνης Ιωάννης και η Κα Μπεζίνη Έλενα. Το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών εκπροσώπησε ο επιστημονικά υπεύθυνος κος Δαμιανίδης Κωνσταντίνος. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρόντες ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής κ. Βασίλειος Μεταφτσής και ο κος Παπασαλούρος Ανδρέας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κύριο μέλημα όλων των εμπλεκομένων και επιστημονικά υπεύθυνων είναι το Μουσείο να μετατραπεί μέσα από τις ενέργειες αυτές σε ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας δείχνοντας μέσα στο χρόνο, ότι προορίζεται ως τόπος φιλοξενίας και γνώσης για την ανάδειξη του ναυτικού πλούτου και της κληρονομιάς του Αρχιπελάγους .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος