Σε Σάμο και Λέσβο η Επίτροπος ΕΕ Ι. Γιόχανσον την Κυριακή – Αντιδράσεις από την “επιτροπή αγώνα Λέσβου”

Τη Σάμο και τη Λέσβο θα επισκεφθεί την Δευτέρα η Ευρωπαία επίτροπός  Ίλβα Γιόχανσον συνοδευόμενη από τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Η Επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ, θα επισκεφτεί την Ελλάδα από την Κυριακή 28 Μαρτίου έως και την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφτεί τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Σάμο και Λέσβο . Η Επίτροπος και ο υπουργός θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, ώρα 14.00.

Η “επιτροπή αγώνα κατά της δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο”, που αποτελείται από εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς της ευρύτερης περιοχής Θερμής και Μανταμάδου, έστειλε επιστολή στην κ. Γιόχανσον ζητώντας να τους συναντήσει κατά την επίσκεψή της στη Λέσβο, και να ακούσει τις ενστάσεις ενός πολύ μεγάλου μέρους φορέων και κατοίκων σε αυτόν τον σχεδιασμό για τη δημιουργία δομής 5.000 θέσεων όπως αναφέρεται στην συμφωνία που έχει υπογραφεί. Σύμφωνα με την επιτροπή η Ευρωπαία Επίτροπος αρνήθηκε να τους συναντήσει λόγω του βεβαρημένου προγράμματός της και σε ανακοίνωσή της η επιτροπή διαμαρτύρεται για την απάντηση αυτή απαντώντας ότι η επιτροπή θα την περιμένει στη Βάστρια, θέση που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία της νέας δομής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, μέλος της “επιτροπής αγώνα” σημείωσε ότι «το σύμφωνο μετανάστευσης που προωθείται αναφέρεται στον γεωγραφικό εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και τη δημιουργία υπερδομών. Η κυβέρνηση διατύπωσε τις ενστάσεις της για αυτό το Σύμφωνο. Δε μπορεί λοιπόν από τη μία να διαφωνεί για τα όσα ορίζει αυτό το κείμενο και από την άλλη να προωθεί αυτές τις υπερδομές που θα συνεχίσουν να εγκλωβίζουν ανθρώπους, δημιουργώντας προβλήματα και στους ίδιους και διατηρώντας τα προβλήματα που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος