Στελεχώνεται το τμήμα επιδότησης ενοικίου της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.

Με τρεις επιπλέον μηχανικούς στελεχώνεται το τμήμα της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., που είναι υπεύθυνο για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου και συγκατοίκησης των σεισμόπληκτων πολιτών, οι οποίοι θα ασχολούνται και με τον έλεγχο των αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου – συγκατοίκησης.

Πρόκειται για ένα αίτημα των Σαμιωτών που ικανοποιήθηκε σύμφωνα με τον βουλευτή του Νομού καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων από τους σεισμόπληκτους Σαμιώτες.

Χαρακτηριστικά, από την ημέρα που έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία 105. Από αυτές έχουν διεκπεραιωθεί 16. Οι 4 έχουν απορριφθεί και μόλις οι 12 έχουν εγκριθεί.

Περισσότερο από το 80% των υπολοίπων αίτησεων έχουν εξεταστεί και παρουσιάζουν ελλείψεις.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η επιπλέον στελέχωση του τμήματος, αφού μέχρι σήμερα, μόνο ένας υπάλληλος απασχολούνταν εκεί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστούμε τη Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, Μαρία Κλεάνθη, για την άμεση ανταπόκριση της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάδης.

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος