Στη Χίο το 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος

Πραγματοποιείται στη Χίο το 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), από την Τετάρτη 18 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου που έχει φέρει στο νησί 700 περίπου νοσηλευτές από όλη τη χώρα.Τα θέματα της πανδημίας θα είναι το κύριο θέμα των ανακοινώσεων και των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Συνέδριο.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, εξέφρασε τη χαρά της για τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου των νοσηλευτών στη Χίο και σημείωσε ότι θα λάβουν χώρα πλήθος εργασιών και κλινικών εργαστηρίων με επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος, είπε, είναι να εξαχθούν συμπεράσματα σε επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι η νοσηλευτική είναι μια επιστήμη που κάθε χρόνο εξελίσσεται.

Στη Χίο το 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών ΕλλάδοςΗ Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, Ελένη Κυρίτση, Ομότιμη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, αφού πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή της ιστορίας του ΕΣΝΕ και του επιστημονικού χαρακτήρα του (με παρουσία σε 12 κλινικούς τομείς), δήλωσε υπερήφανη για την προσπάθεια που καταβάλουν μέχρι σήμερα οι νοσηλευτές στη διάρκεια της πανδημίας. Εντύπωση έκανε η αναφορά για bullying που δέχονταν νοσηλευτές και γιατροί ακόμα και μέσα στα Νοσοκομεία υπό τον φόβο μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
Το συνέδριο, όπως είπε, θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε νοσηλευτή να γνωρίσει όλες τις νέες πτυχές στην νοσηλευτική επιστήμη.

Στη Χίο το 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων προς το προσωπικό υγείας για το έργο τους και για την προσπάθεια να κρατηθεί όρθια η κοινωνία εν μέσω πανδημίας.
Απένειμε δε, το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου για το 1821 στην Ελένη Κανταράκη και την Ελένη Κυρίτση, τιμώντας με τον τρόπο αυτό το προσωπικό τόσο του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου όσο και το σύνολο των Νοσηλευτών.
Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς την Τετάρτη και την Πέμπτη στις 20:30 στην Πλατεία Βουνακίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος