Σύλληψη Νορβηγού φωτογράφου για κατασκοπεία στην Μυτιλήνη

Στη σύλληψη ενός 76χρονου Νορβηγού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 16 Μαρτίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για παράβαση του άρθρου 148 παρ. 2 του Π.Κ. (περί κατασκοπείας).

Ο 76χρονος φωτογράφος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, και τη Δευτέρα το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό, που εντοπίστηκε στην φωτογραφική του μηχανή, είναι 15 φωτογραφίες από την έξοδο από το λιμάνι ενός πολεμικού πλοίου και 2 φωτογραφίες από την είσοδο στο λιμάνι ενός σκάφος του λιμενικού.

Πρόκειται για τον νορβηγό φωτογράφο Knut Bry. Το όνομά του δημοσιοποιείται μετά από δική του επιθυμία.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού, “ο ανωτέρω εντοπίστηκε στον δεξιό λιμενοβραχίονα του λιμένα Μυτιλήνης να παρακολουθεί κινήσεις πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε σε φωτογραφική μηχανή που κατείχε, βρέθηκε φωτογραφικό υλικό των σκαφών κατά την είσοδο και έξοδο τους προς εκτέλεση περιπολίας”.

Από τη Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα μνήμης καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου διαμένει ο 76χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο (02) usb memory stick,

– πέντε (05) ψηφιακές κάρτες αποθήκευσης,

– μία (01) φωτογραφική μηχανή,

– ένας (01) φωτογραφικός φακός,

– ένας (01) εξωτερικός σκληρός δίσκος και

– ένας (01) φορητός υπολογιστής.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σύλληψη Νορβηγού φωτογράφου για κατασκοπεία στην ΜυτιλήνηΟ Knut Bry επισκέπτεται τα τελευταία 20 χρόνια τη Λέσβο και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος, όπου κυκλοφόρησε τρία λευκώματα για την Λέσβο, με θέματα για τη μαγειρική και τη φύση της. Σήμερα, όντας συνταξιούχος φωτογράφος και σκηνοθέτης, παραμένει στο νησί και θα εκδώσει ένα νέο λεύκωμα. Παράλληλα εργάστηκε εθελοντικά για το προσφυγικό, την περίοδο της προσφυγικής κρίσης στο νησί. Είναι γνωστός από τη θητεία του ως φωτογράφος μόδας τη δεκαετία του ’90 στο Λος Άντζελες και βραβευμένος ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα έτη τη δεκαετία του 80.

ΠΗΓΗ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Ρεπορτάζ: Μ. Τζινέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος