Συντονιστική Επιτροπή Χίου: Κριτική στη θέση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ για νέα δομή στο Θόλος

Αντιδράσεις προκαλεί η θετική θέση που εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ, Λευτέρης Μπλάτζιος, για τη δημιουργία Νέας Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στη περιοχή του Θόλους.


Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Το νέο alter ego του κυρίου Μηταράκη, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Κάρματζη, ο νέος γραμματέας της ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ, ανέλαβε να μας αναλύσει πώς εννοεί η κυβέρνηση, ο υπουργός του και ο ίδιος τη δημοκρατία, που ορκίζονται στο όνομά της».

«(…)Αντί η κυβέρνηση να εγκαινιάζει φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά, αντί ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Χίου, στο όνομα του Μηταράκη να καταργούν τη θέληση του Χιώτικου λαού και να τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, αντί να ξεφτιλίζουν την έννοια της δημοκρατίας, να πιέσουν για επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της Ε.Ε. και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και από κει να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους», σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή.

Και καταλήγει:
«Απαιτούμε σεβασμό στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, που είναι κανένα στρατόπεδο, καμιά φυλακή της ΕΕ πάνω στα νησιά μας, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών τώρα».

«Ταυτισμένη με την αριστερή ιδεολογία η Συντονιστική»
Συντονιστική Επιτροπή Χίου: Κριτική στη θέση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ για νέα δομή στο Θόλος

«Η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωση/εκδήλωση αριστερού μανιφέστου που καταφέρει εναντίον μου παρουσιάζεται για άλλη μία φορά ως υπερασπιστής της πολιτικής ανοιχτών συνόρων, έλλειψης δομών και Διεθνών Συμβάσεων. Μίας πολιτικής που βούλιαξε τα νησιά μας από μετανάστες και μείωσε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», ανταπαντά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λευτέρης Μπλάτζιος.

Διασκεδάζοντας το γεγονός ότι τον αποκαλούν γραμματέα αντί για πρόεδρο σημειώνει ότι «Κάθε προσπάθειά τους να με παρουσιάσουν ως το alter ego του Υπουργού κ. Μηταράκη για να διασπάσουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας θα πέσει στο κενό.
Εκφράζω όπως και τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης την πολιτική του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ήτοι την πολιτική της φύλαξης των συνόρων, της αποσυμφόρησης των νησιών και της δημιουργίας σύγχρονων δομών με αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες για τους προσωρινά διαμένοντες που αιτούνται άσυλο».

Κριτική και από το ΣΥΡΙΖΑ

Συντονιστική Επιτροπή Χίου: Κριτική στη θέση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ για νέα δομή στο Θόλος«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της ΝΟΔΕ Χίου στέλνει προς τους κατοίκους της Χίου τελεσίγραφο, και ανακοινώνει ότι έχει αποφασιστεί να γίνει η κατασκευή μιας μεγάλης κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος. Έτσι από το “κανένας πρόσφυγας στα νησιά” που έλεγε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, φτάσαμε στην “κατασκευή κλειστών δομών και την μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προσθέτει:

«Η δική μας θέση για το νησί είναι να δημιουργηθεί μόνο μία μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, να μην εγκλωβίζονται οι μετανάστες στο τόπο μας, να προχωρούν στην ενδοχώρα ή και στα άλλα κράτη της Ευρώπης. Πρέπει επιτέλους και οι άλλες χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος