Τα Ελευθέρια του γιόρτασε ο Άγιος Ευστράτιος

Την 110η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό, γιόρτασαν οι κάτοικοι του Αη Στάτη, με θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο δήμος Αγίου Ευστρατίου και οι οποίες ολοκληρώθηκαν με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Τα Ελευθέρια του γιόρτασε ο Άγιος Ευστράτιος

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση του Αγίου Ευστρατίου, δήλωσε: «Ο Ναύαρχος Κουνουριώτης, πριν 110 χρόνια, έδωσε τη χαρά στους Αγιοστρατίτες να αντικρύσουν την πολυπόθητη ελευθερία.Ο Άη Στράτης έκτοτε φυλάσσει Θερμοπύλες, με θάρρος, υπερηφάνεια και αφοσίωση στα ιδανικά της Πατρίδας μας. Ο Ισλαμικός Ιμπεριαλισμός, ηττήθηκε τότε και θα νικιέται πάντοτε από τους Ελεύθερους. Χρόνια πολλά στους απανταχού Αγιοστρατίτες».

«Ημέρα γιορτής και χαράς για τον Άη Στράτη μας η 110η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία, αλλά και ημέρα υπενθύμισης των αγώνων και των θυσιών για την ελευθερία της πατρίδας» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς. Παράλληλα, αναφέρει «δυστυχώς, ο φετινός εορτασμός λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η τουρκική ηγεσία κλιμακώνει την ένταση και τις απειλές έναντι της κυριαρχίας των νησιών μας. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή κι απέναντι στον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας και καλούμε την κυβέρνηση Ερντογάν να εγκαταλείψει αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο, που δυναμιτίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Μοναδική διέξοδος είναι η επιστροφή στο διάλογο στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ένοπλες δυνάμεις, που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά οποιαδήποτε ενέργεια προσβολής της κυριαρχίας των νησιών μας. Με αφορμή, τέλος, τον σημερινό εορτασμό, ευχόμαστε χρόνια πολλά στη Δημοτική Αρχή και τους συμπολίτες μας του Άη Στράτη. Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες επέβαλαν απαγορευτικό απόπλου και δεν μας επέτρεψαν να είμαστε σήμερα κοντά τους. Να είναι γεροί και υγιείς, για να γιορτάσουν πολλές χαρές σαν τη σημερινή στον τόπο-σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία» αναφέρει τέλος ο κ. Μπουρνούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος