Ταχυδρομικά ντοκουμέντα της απελευθέρωσης της Λέσβου

Τουρκικά γραμματόσημα επισημασμένα με τις σφραγίδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, καρτ-ποστάλ, ταχυδρομικά δελτάρια ακόμα και επιστολές που στάλθηκαν από την Λέσβο σε διάφορες διευθύνσεις τον πρώτον καιρό αμέσως μετά την 8η Νοεμβρίου 1912 που σηματοδότησε την απελευθέρωση του νησιού, εκτίθενται από το βράδυ του Σαββάτου  7  Ιουλίου στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

Τα κομμάτια αυτά ανήκουν στον συλλέκτη Μιχάλη Τσιπίδη, πολλά από τα οποία, στις πρωτότυπες μορφές τους έχουν χαρισθεί στην Λέσχη. Για τον λόγο αυτό και για άλλες προσφορές του προς το σωματείο, έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των ντοκουμέντων, τα οποία σε επιμελημένες μεγεθύνσεις, μαζί με το περιεχόμενο των επιστολικών δελταρίων και των επιστολών θα εκτίθενται για μια εβδομάδα.

Στο μεταξύ και μέχρι την Παρασκευή, συνεχίζεται η έκθεση των έργων των μαθητών του εργαστηρίου ζωγραφικής που λειτουργεί στο Πλωμάρι, υπό την διεύθυνση της Ρηνούλας  Μιχαλέλλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος