Θετικός ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε τρόπο εκλογής αντιπροσώπων που αιτείται η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Δεκτό έγινε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το αίτημα της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) για την εκλογή των αντιπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις των 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών μαστιχοκαλλιεργητών.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωργίου Γεωργαντά, του προέδρου της ΕΜΧ, Γεωργίου Τούμπου και με τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου της ΝΔ, Νότη Μηταράκη.

Θετικός ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε τρόπο εκλογής αντιπροσώπων που αιτείται η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας για την ΕΜΧ και η εκλογή των αντιπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις των 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του νησιού της Χίου. Οπως ενημερώνει με δελτίο τύπου ο κ. Μηταράκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε από την πλευρά του το αίτημα του Προέδρου της ΕΜΧ και θα καταθέσει άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή για την επίλυση του θέματος.

Παρέμβαση και από Αν. Μιχαηλίδη
Για το θέμα είχε ενημερωθεί ο υπουργός ο κ. Γεωργαντάς, από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (21/2) από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στη Χίο, όπου οι Γενικές Συνελεύσεις στους Πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και με την ΕΜΧ να απαντά, υπήρξε σύντομη συνάντηση στη Βουλή του κ. Μιχαηλίδη με τον κ. Γεωργαντά. Σε αυτήν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για το γραπτό αίτημα που υπέβαλε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με το οποίο ζητάει την κατάθεση τροπολογίας αναφορικά με τα ζητήματα που προέκυψαν με τις καταστατικές τροποποιήσεις. Ο Υπουργός δήλωσε αρχικά θετικός σε τροπολογία για την απευθείας εκλογή αντιπροσώπων από τις Συνελεύσεις των παραγωγών».

Θετικός ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε τρόπο εκλογής αντιπροσώπων που αιτείται η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών ΧίουΠαράλληλα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Μιχαηλίδης προώθησε την επιστολή της ΕΜΧ στον υπουργό, με την οποία ζητείται η νομοθετική ρύθμιση, ενώ ενημέρωσε όπως ανέφερε, τόσο τη Διοίκηση της ΕΜΧ όσο και τον συνάδελφό του βουλευτή Χίου της ΝΔ- υπουργό Νότη Μηταράκη.
Εξάλλου ο κ. Μιχαηλίδης είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρο Αραχωβίτη με σκοπό την επεξεργασία της σχετικής τροπολογίας και για την εξεύρεση νομοσχεδίου στο οποίο θα την καταθέσουν, όπου αναμένεται να ζητείται και διόρθωση των άρθρων που αναφέρονται στη δυνατότητα συμμετοχής επενδυτών με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη γενική Συνέλευση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Εκτός και αν καταθέσει νωρίτερα σχετική τροπολογία ο αρμόδιος υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος