Λαική Συσπείρωση – Στάχτη στα μάτια οι κυβερνητικές αοριστολογίες

Στάχτη στα μάτια των νησιωτών χαρακτήρισε τις  κυβερνητικές εξαγγελίες για τη στήριξη των νησιών,  ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Μετά την κοινή συνεδρίαση των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής  και Κοινωνικής Πολιτικής για τη νησιωτικότητα, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της μιλούσε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την στήριξη των νησιών.

“Οι μόνες ενέργειες που είδαν οι νησιώτες» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση  «είναι η αυξανόμενη συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  και η μετατροπή του σε  στόχο ολέθριων αντιχτυπημάτων σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης. Είναι η κατάργηση της μείωσης κατά 30% του ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά. Είναι η παράδοση των αεροδρομίων στην κερδοσκοπική βουλιμία του κεφαλαίου. Είναι η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, με εγκληματικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα, με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών. Στο πνεύμα αυτό κινείται και η ψήφιση του νόμου (19/2/16) που μεταφέρει σταδιακά το κόστος λειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας στην, ήδη υποχρηματοδοτούμενη, α’ και β’ βαθμού τοπική διοίκηση

Σχετικά με τις «κυβερνητικές ενέργειες» που «πρόκειται να υλοποιηθούν», το δελτίο τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι διαφωτιστικό, συνεχίζει η λαϊκή συσπείρωση : Από τη μια μέτρα που αφορούν στην παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου όπως π.χ. το «μεταφορικό ισοδύναμο», που αποτελεί πάγιο αίτημα των εφοπλιστών, από την άλλη δημαγωγικές αοριστολογίες.

Δηλαδή εξαγγελίες, χωρίς αντίκρισμα, χιλιοειπωμένες και από τις προηγούμενες  κυβερνήσεις, στάχτη στα μάτια των νησιωτών, καταλήγει  η λαϊκή συσπείρωση και καλεί τους κατοίκους του Αιγαίου να γυρίσουν την πλάτη στις δημαγωγικές παραπλανητικές διακηρύξεις και αυτής της αντιλαϊκής Κυβέρνησης, να αντιπαλέψουν την πολιτική της που τους κάνει το βίο αβίωτο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος