15η Φεβρουαρίου  – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Επιβίωση με καλύτερες συνθήκες είναι το μήνυμα της 15ης Φεβρουαρίου, μιας ημέρας αφιερωμένης στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στην καταπολέμηση της νόσου.

Οι Καβαλιώτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν και στην εκστρατεία πρωτοστατεί ένας επιχειρηματίας. Ο Γιάννης Σαρρής, για τέταρτη χρονιά  στηρίζει τα παιδιά, διαθέτοντας τα προϊόντα του, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που στηρίζουν τους συλλόγους κατά του καρκίνου.

Η προσπάθεια των αγωνιστών της ζωής έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό 150 κούπες θα πουληθούν έναντι πέντε ευρώ η μία. Παράλληλα, μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου, προκειμένου να εμβολιαστούν όσα παιδιά λόγω διαφόρων συγκυριών δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Η Σταυρούλα Γκουλούση, πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας καταθέτει την αγωνία της για τα παιδιά, που είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση από ότι για τους ενήλικες. «Μόνο όσοι έχουν περάσει μέσα από τις ογκολογικές πτέρυγες των νοσοκομείων, μπορούν να το αντιληφθούν». Τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν για τα παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και πρέπει να μετακινηθούν από τα ογκολογικά κέντρα των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκρατείου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επικοινωνία με τον σύλλογο παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες “Λάμψη”, προκειμένου να βοηθήσουν φέτος τρία παιδιά.

Ένα σημαντικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος είναι η δειγματοληψία από εθελοντές μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δότες, για να βοηθηθούν τα παιδιά, σημειώνει η κ. Γκουλούση.

Το βασικό είναι να υπάρχει πρόληψη του καρκίνου είπε από την πλευρά του ο κ. Σαρρής, ανοίγοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο, που αποφεύγουν να θίξουν οι περισσότεροι. Ωστόσο, η ανθρωπότητα, βαδίζει απερίσκεπτα σε αυτό που αποκαλεί ανάπτυξη, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις και τις αιτίες πρόκλησης καρκίνου και όχι μόνο. Όταν θα εκλείψουν τα παράγωγα προϊόντα των πετροχημικών βιομηχανιών που κατακλύζουν την καθημερινότητα σε κάθε λεπτομέρειά της, ρούχα, βρεφικά είδη, παιδικά παιχνίδια,  οικιακά σκεύη, συσκευασίες τροφίμων- ποτών, συσκευασίες φαρμάκων και ων ουκ έστι αριθμός, τότε θα υποχωρήσουν και οι δείκτες αύξησης των νεοπλασματικών ασθενειών, της υπογεννητικότητας, των διαφόρων συνδρόμων όπως το ADHD, κ.ά..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος