Τα αναδρομικά μισθωτών-συνταξιούχων θα πληρωθούν με τις δηλώσεις φόρου το 2017

Αμεσα θα ισχύσει η παρακράτηση φόρου μετά τις αλλαγές στη κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και στην εισφορά αλληλεγγύης, όμως τα αναδρομικά θα πληρωθούν όταν κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις το 2017 σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Με την εγκύκλιο διευκρινίστηκε ότι οι παρακρατήσεις φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις με τις νέες διατάξεις διενεργούνται για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27 Μαΐου 2016, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4389/2016, και εξής και όχι αναδρομικά.

Τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 και θα συμψηφιστούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών.

Αν προκύπτει επιπλέον παρακράτηση στο διάστημα μέχρι τις 27 Μαΐου του 2016, αυτή θα πληρωθεί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν την επόμενη χρονιά. Αν προκύπτει όφελος από τις νέες κλίμακες, αυτό θα φανεί με την εκκαθάριση της δήλωσης για το φορολογικό έτος 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος