Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι εργοδότες για προσλήψεις το 3ο τρίμηνο

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες εργοδότες αναφορικά με τις προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.

Από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 20% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 8% προβλέπει μείωση, το 67% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό και το 5% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.

Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +7%, παραμένοντας σχετικά σταθερές τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στο τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, οι προοπτικές διατηρούνται αμετάβλητες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά σημειώνουν πτώση 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών οι εργοδότες αναφέρουν αυξήσεις της τάξης των 9 και 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του 2016 και το Γ’ τρίμηνο του 2015, αντίστοιχα.

Οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών καταγράφουν την πιο αποδυναμωμένη από τις εννέα κλαδικές προβλέψεις, με απαισιόδοξες προοπτικές της τάξης του -12%. Οι προοπτικές μειώνονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αναφορικά με τις γεωγραφικές περιοχές, οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εξακολουθούν να αναφέρουν τις πιο αισιόδοξες από τις δύο περιφερειακές Προοπτικές (+7%). Οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται αμετάβλητες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά εμφανίζουν μείωση της τάξης των 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σύμφωνα με την Manpower.

Οι πιο αποδυναμωμένες περιφερειακές προοπτικές καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ανέρχονται σε 5%, ενώ εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οσον αφορά τις προοπτικές προσλήψεων με κριτήριο το μέγεθος των επιχειρήσεων, η ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένεται να είναι η κατηγορία των μεγάλων εργοδοτών (18%) ενώ οι εργοδότες των πολύ μικρών επιχειρήσεων προβλέπουν μείωση στον αριθμό του προσωπικού τους (-2%).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος