4ωρη στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί της Τετάρτης έως τις 3 μετά το μεσημέρι πραγματοποίησαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο λόγος είναι ότι 450 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην εστίαση και τη φύλαξη παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

«Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει “κόκκινο”. Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας», τονίζουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «είναι αυτονόητο και επείγον το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αναφέρουν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός, έχει σχεδόν εξαντληθεί και ζητούν τώρα την επιχορήγηση για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που -όπως λένε- «ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση που είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «εμπαιγμό από κυβέρνηση και εργολάβο» σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι».

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει το Σωματείο Εργαζομένων και στη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς όπως αναφέρει «σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν’ αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους».
Το Σωματείο ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργατών.

Απάντηση της διοίκησης

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους του συνεργείου καθαριότητας, η διοίκηση του ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση «προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι προχωρά η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ολοκληρώνεται η Πτέρυγα των Νέων Χειρουργείων, ενώ σήμερα πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την παρέμβαση της διοίκησης ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και σήμερα κατατέθηκε η μισθοδοσία για τους μήνες Ιούνιου και Ιούλιου στους εργαζόμενους του συνεργείου καθαριότητας, ενώ προχωρά και η διαδικασία των ατομικών συμβάσεων, προκειμένου «να μην αντιμετωπίζονται στο μέλλον παρόμοιες με τη σημερινή καταστάσεις».

Επιπλέον, η διοίκηση του ιδρύματος τονίζει ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική παρούσα κατάσταση, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας», αναμένεται μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017 να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού – όλων των υπηρεσιών και ειδικοτήτων- από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στις 113 θέσεις. Επίσης, εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων Ιατρών ΕΣΥ 75 θέσεις για επιλογή, ενώ από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν αποχωρήσει συνολικά 51 άτομα.

Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση, «ολοκληρώνεται ένα μεγαλεπίβολο έργο», η Πτέρυγα των Νέων Χειρουργείων, με τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, «που αντίστοιχο έργο δεν υπάρχει στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος