58 εκατ. ευρώ αποδεσμεύουν οι Γερμανοί για τη βάση του Ιντσιρλίκ

Το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη Νατοϊκή βάση στο Ίντσιρλικ στην Τουρκία, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».

Η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την κρίση που υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας γύρω από τη βάση του Ίντσιρλικ. Να σημειωθεί ότι μεταδίδεται σχεδόν σε πανηγυρικό τόνο και από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πληροφορία για την οποία η ιστοσελίδα «Spiegel online» επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ποσό των 58 εκατομμυρίων θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».

Το δημοσίευμα  αναφέρει ότι από τότε που Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι Γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Τον Ιούνιο και μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής σχετικά με τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915, είχε ξεσπάσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας. Οι τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν μέχρι στιγμής σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη γερμανική δύναμη στο Ίντσιρλικ.

Κάτι θα πρέπει να άλλαξε στις σχέσεις των δυο χωρών  καθώς μόλις χθές , ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωνε  ότι, αν Τουρκία έδινε άδεια σε Γερμανούς κρατικούς λειτουργούς να επισκεφθούν το Ίντσιρλικ, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα και για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες μέλη της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ _ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος