Α. Τσιγκρής στο Πρώτο: Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας θα κριθούν από την αποτελεσματικότητά τους – Χρειάζεται συναίνεση (audio)

«Υπάρχει μια αμεσότητα στα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη και εδώ είναι πολύ άμεσο το αντανακλαστικό και οι απαντήσεις είναι απόλυτες και εν πολλοίς πειστικές» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο καθηγητής Εγκληματολογίας, βουλευτής ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οπαδική βία.

«Κρατάμε όλοι τις επιφυλάξεις μας για το αν θα αποδώσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, όμως κατάσταση όπως ήταν μέχρι σήμερα δεν πήγαινε άλλο. Έχουμε μείνει πίσω στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και γενικότερα της οπαδικής βίας» υπογράμμισε ο κ. Τσιγκρής.

Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της εγκληματικότητας και της βίας, έχουμε δύο βασικά φάρμακα, το ένα είναι το νομοθετικό μας οπλοστάσιο, επεσήμανε. Αν κάτι δεν λειτουργεί καλά στον νόμο, πρέπει να βελτιωθεί, προσέθεσε, γι’ αυτό πρέπει να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις. «Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα σύγχρονο πρόβλημα με την νομοθεσία του χθες. Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι η εγκληματικότητα διεθνώς, όχι μόνο στην Ελλάδα, έχει αλλάξει και ποσοτικά και ποιοτικά. Ζούμε μια νέα μέρα στην βία και στο έγκλημα».

Ο κ. Τσιγκρής δηλώνοντας φύσει αισιόδοξος, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα έχουν αποτελέσματα τα μέτρα. «Όποιος έχει κάποια άλλα μέτρα πιστεύω ότι σίγουρα η κυβέρνηση θα τον ακούσει για να τα βελτιώσει στην πορεία, αλλά έπρεπε κάτι να γίνει. Υπάρχει κάτι το εντελώς ανεξέλεγκτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτα απ’ όλα, οι λέσχες φιλάθλων οι οποίες δεν ήταν καν καταγεγραμμένες, δεν λειτουργούσαν νόμιμα, δεν ήξερε κανείς τι συνέβαινε εκεί. Έχει κάποιος αντίρρηση να μπει τάξη σε μια αταξία δεκαετιών; Και βεβαίως αυτή η τάξη μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει για όλους».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ., σημείωσε πως ό,τι και να κάνει η πολιτεία, ό,τι και να βελτιώσει σε επίπεδο υποδομής, νομοθεσίας αλλά και μέτρων τάξης και ασφάλειας, αν δεν πειστούν οι διοικήσεις των ομάδων ότι πρέπει αύριο κιόλας να ξεριζώσουν το πρόβλημα από τις κερκίδες, η προσπάθεια δεν θα πετύχει. «Χρειάζεται συναίνεση» τόνισε.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτόν τον κόσμο για αλλότρια συμφέροντα, ο κ. Τσιγκρής υπογράμμισε ότι πρέπει να πάψουν. «Αν δεν πάψουν από μόνοι τους πρέπει η πολιτεία με την νομοθεσία της να βάλει απαγορευτικό ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια ζητήματα. Θα μπορούσα να πω άλλα 10 μέτρα για να θεσμοθετήσουμε σήμερα κιόλας, αλλά θα πρέπει να έχουμε την υπομονή να δούμε αν αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν και ό,τι χρειάζεται να βελτιωθεί. Δεν μπορεί να διαφωνούμε όταν παίρνουμε μέτρα και να συμφωνούμε και να κοιμόμαστε όλοι τον ύπνο του δικαίου όταν δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Όταν νομοθετείς ενδεχομένως να υπάρχει και αντίθετη άποψη. Όλα θα συζητηθούν με επιχειρήματα στην βουλή, περιμένω και εγώ να δω το νομοσχέδιο στην πλήρη του μορφή και εκεί είμαστε και αυτό είναι το ζητούμενο, να συνεννοηθούμε επιτέλους. Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί αυτό το νομοσχέδιο το φέρνουν για να κάνουν καλό. Όποιος έχει τις απόψεις του να τις φέρει στην επιτροπή, να τις συζητήσουμε στην βουλή και αν υπάρχει μια καλή πρόταση θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Ο σκοπός είναι να λυθεί το πρόβλημα και ένα πρόβλημα που δεν λύνεται, κόβεται. Σήμερα αυτό το πράγμα πρέπει να κοπεί» υπογράμμισε ο κ. Τσιγκρής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος